"vazelinin faydaları nelerdir" ile Etiketlenen Konular

Vazelin, parafin yağı ismiyle de bilinen yarı katı yapısı olan hidrokarbon karışımı bir kimyasal maddedir. Kozmetik sektöründe sıkça kullanılır ve cilt bakım ürünlerine eklenir. Vazelin, insan vücudu sıcaklığında (37°C) kolayca erir ve sürülebilir. Renksiz, tatsız ve kokusuz olabildiği gibi yarı saydam, renkli ve kokulu da üretilebilir. Okside olmadığı için havayla temasında...
Aslında tüm kozmetik ürünlerinin içeriğinde az da olsa vazelin bulunur, çünkü çok az bir miktarının bile faydası vardır. Ayrıca vazelin, temin edilmesi kolay ve ucuz bir üründür. Ciltte yapışkanlık hissi bırakmadığı için çok tercih edilir. Gece yatmadan önce dudaklarınıza ince bir şekilde vazelin sürerseniz dudaklarınız yumuşak ve çatlaksız olur. Dudak renginize...
Sayfa başına git