Uçamayan Kuşların Özellikleri Nelerdir?

Uçamayan Kuşların Özellikleri Nelerdir?
10 Eylül 2016 tarihinde eklendi, 324 kez okundu.

Yerden havalanamadığı yani uçamadığı halde kuş olarak kabul edilen türler vardır. Bazıları kanatları olsa da ağırlıklarından dolayı uçamaz, bazıları da karasal yaşama uyum sağlamıştır. Uçarak kaçamayacakları için yırtıcı hayvanlardan uzakta (Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Amerika) yaşarlar.

  • Bilimsel adı Spheniscidae olan penguenler Antarktika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Güney Amerika’da bulunur. Nesli tehdit altında değildir. Penguenler uçamaz, ama çok iyi yüzerler. 6 – 20 yıl kadar yaşarlar.
  • Bilimsel adı Casuarius olan cassowary kuşları Avustralya ve Yeni Gine’de bulunur. Nesli tükenmekte olan bu kuşlar ormanlık alanlarda ve otlaklarda yaşarlar. Dünya’daki en büyük ikinci kuş türüdür. 2 metreye kadar büyüyebilir ve tehlikelidirler. 40 – 50 yıl kadar yaşarlar.
  • Bilimsel adı Phalacrocorax harrisi olan uçamayan karabataklar sadece Ekvador’da Galapagos Adaları’nda bulunur. Perdeli ayakları sayesinde suda çok hızlı hareket ederler. 40 – 50 yıl kadar yaşarlar.
  • Bilimsel adı Struthio camelus olan devekuşları sadece Afrika’da bulunur. Dünya’daki en büyük kuş türüdür ve ‘Kuşların Kralı‘ olarak bilinir. Boyları 275 santimetreyi bulabilir. Dinozorlar döneminde yem olmamak için uçabilen bu kuşlar, dinozorlar döneminin bitmesiyle birlikte uçabilme yeteneklerini kaybetmişlerdir. Çok hızlı koşarlar. 40 – 45 yıl kadar yaşarlar.
  • Bilimsel adı Apteryx olan kivi kuşları Yeni Zelanda’da bulunur. Boyları 20 – 50 santimetreyi bulan bu gece kuşları 10 – 30 yıl kadar yaşarlar.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git